Biddag 2024

Op woensdag 13 maart is het biddag. Daar staan we op IKC Amalia bij stil in alle groepen.  De peuteropvang, de peutergroep en de groepen 1, 1/2 en 2 doen dat in hun eigen groep. De groepen 3 t/m 8 gaan die ochtend naar de Oude Kerk.

Bidden = vertrouwen

Het thema waar we dit jaar bij stil staan is ‘bidden = vertrouwen’. We doen dat aan de hand van psalm 23. Psalm 23 is een geliefde en bekende psalm waarin het beeld van God als Herder naar voren komt. Samen met de kinderen gaan we met deze psalm aan de slag. We zullen ons verwonderen over de rijkdom die erin verborgen ligt.

Daarnaast heeft biddag ook verwondering in zich over de aarde, die na een kale winter, weer tot leven komt. We weten ons afhankelijk van de Heere en bidden of Hij de gewassen op het land wil zegenen en laten groeien.

Biddag op school

De peuteropvang, de peutergroep en de groepen 1, 1/2 en 2 doen dat in hun eigen groep. De groepen 3 t/m 8 gaan die ochtend naar de Oude Kerk. De groepen 3 t/m 5 gaan met de bus naar de Oude Kerk. De groepen 6 t/m 8 gaan op de fiets. Na de viering in de Oude Kerk gaan we weer terug naar school en eindigt de lesdag net als anders om 12.30 uur.

Biddag in het gezin

We hopen dat er naast de aandacht op school ook thuis aandacht zal zijn voor biddag. Er is een handreiking waarmee u in uw gezin aan de slag kunt. U kunt deze handreiking via deze link downloaden. Aan de hand van puzzels, liederen en dagboekstukjes kunt u thuis ook meedoen. Mooi om samen bij de maaltijd of bij het naar bed gaan te gebruiken!