Adoptiekinderen

Ieder schooljaar sparen we voor een sponsorkind van Woord en Daad. We horen regelmatig hoe het met hem gaat en hoe de vorderingen op school zijn. In de periode dat we voor ons sponsorkind sparen sturen we ook iets namens onze school. Dit schooljaar sparen we in de maanden september en oktober voor ons sponsorkind in Sierra Leone.

Laten we solidair zijn en geven voor dit doel! Iedere maandagochtend mogen de kinderen hun zendingsgeld meenemen naar school.

Corona noodhulp voor India

De laatste weken van het schooljaar 2020-2021 spaarden we voor Noodhulp Corona. Verschillende christelijke organisaties werken samen in een noodhulpcluster. Bijvoorbeeld Tearfund in India en Nepal.

Geen lucht meer. Uitgeput. Wanhoop. We zien het wereldwijd en op dit moment vreselijk schrijnend in India en Nepal. Het coronavirus grijper daar harder dan ooit om zich heen. De gevolgen zijn mensonterend. In veel land is zieken worden niet eens de enige angst. Geen werk betekent geen eten. Geen school betekent geen toekomstperspectief. We zien het overal. De wereld snakt naar adem. Het Christelijk Noodhulpcluster komt in actie voor de meest kwetsbare volwassenen en kinderen die als gevolg van corona tekort hebben aan alles.

Het Noodhulpcluster biedt:

  • voorlichting over hoe je jezelf tegen corona beschermt;
  • bescherming door schoon water, mondkapjes en quarantainecentra;
  • directe hulp zoals eten, medische of psychosociale hulp en zuurstoftanks.

Zuid-Soedan

In de afgelopen jaren spaarden we voor de bouw van een school in Gurube in Zuid-Soedan. Dit project hebben we in de zomer van 2017 afgerond. Met alle scholen van De Drieslag hadden we een aantal jaar gespaard voor de school in Zuid-Soedan. We haalden ongeveer €142.000,- op. Van dit geld zijn verschillende klaslokalen gebouw en is er materiaal gekocht voor de inrichting. Ook zij er leerkrachten opgeleid.

De inwoners van Gurube hebben meegebouwd aan de school en zijn zeer betrokken. Eind 2016 zijn de inwoners van Gurube helaas gevlucht naar Noord-Uganda vanwege het geweld in Zuid-Soedan. Onze bestuurder heeft hen daar bezocht en we hebben toen gemerkt hoe belangrijk het is dat we hen niet vergeten. We hopen en bidden dat ze snel weer terug kunnen naar hun huizen.

In juni 2021 zijn de inwoners nog steeds niet terug gekeerd. De school is echter nog steeds bewaard gebleven. De mensen die achter zijn gebleven in Gurube zijn trots op het gebouw en zorgen er goed voor. We hopen dat de school snel in gebruik genomen mag worden.